Sportovní rybolov

Plotice obecná                               

Sportovní rybolov, především plavaná, je již mnoho let mým největším koníčkem.
Splávek by měl přinášet postřehy z rybaření v našich vodách, rady a praktické zkušenosti pro nezávodní rybolov.

Jak na ryby se splávkem, si můžete přečíst například v těchto článcích o rybách: Plotice obecná, Jelec tloušť, Kapr obecný, Cejn velký nebo Lín obecný a v řadě dalších článcích o rybaření.

Plavaná je pro mne oblíbeným způsobem, kterým lovím i naše ostatní, převážně říční ryby.

Na ryby se dá s úspěchem chodit a lovit je různými rybolovnými způsoby. Sportovní rybolov zná mnoho metod jak docílit slušné, často i rekordní úlovky.

Některé metody rybaření, zejména stále populárnější lov na feeder, nebo lov trofejních kaprů na boilies, mají určitě velký potenciál. Zatím mne feederové špičky a trofejní kapři ponechávají v klidu.

Na ryby chodím nejraději se splávkem, občas provozuji i lov na přívlač.

Rybářské rekordy mne příliš nezajímají, ale i přesto mi lov na plavanou přinesl pěkné úlovky a především nezapomenutelné zážitky, které sportovní rybaření může poskytnout.

Proto zůstává nezávodní plavaná pro mne tím nejzábavnějším způsobem, kterým se dá sportovní rybolov v našich vodách provozovat.

Lov kapra metodou Chyť a Pusť i další informace o rybaření najdete na webu Go-To.

Pokud Vás nezajímá pouze lov se splávkem, ale preferujete také ostatní způsoby lovu ryb, zejména rybolov na moři, můžou Vás zajímat Potřeby pro mořský rybolov.

Kvalitní oblečení i ostatní výstroj nejenom pro sportovní rybolov, ale i pro jiné outdoorové aktivity nabízí Army - Eshop.

Všechny názory na sportovní rybolov a na naše ryby, uvedené na těchto stránkách, jsou mé vlastní. Předkládám je čtenáři jako inspiraci pro vlastní rybaření nebo k diskuzi o rybách a rybolovu.

V žádném případě se nejedná o neměnná rybářská dogmata. Sportovní rybolov, a s ním samozřejmě i plavaná, se stále vyvíjí. Čas přináší nové rybolovné metody, vnadící směsi, nástrahy, rybářské materiály a techniky rybaření.

Přeji všem rybářům a příznivcům rybaření příjemné čtení, zajímavé úlovky a pěkné chvíle strávené na rybách.